maandag 24 september 2012

Nina en Thomas

We hebben het boekje Nina en Thomas helemaal stuk gelezen met de oudste twee. En kleinste is er nu ook gek op. Jammer dat er niet meer werk van Anna Höglund verschijnt in het Nederlands. We hadden ook nog een prentenboek van haar waar een donkere plaat van een boom met ogen in stond. Dat boek vond mijn oudste dochter zo spannend dat alleen wijzen naar dat boek soms al genoeg was. En als ik het voorlas want dat wilde ze natuurlijk heel graag moesten we die bladzijde met de donkere boom heel snel overslaan of toch niet alles draaide om die boom. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we bergen prentenboeken en kartonboeken in de vensterbank hebben liggen maar Charley trekt er feilloos haar favorieten uit.
Dit is Charley's top 5 van deze week. Goudlokje, Mannetje koek en Mini zijn al lang favorieten. Kikker en eend heeft ze pas ontdekt.



zondag 23 september 2012

Bol


Ik had een leuke titel bedacht voor een nieuw verhaal en zocht even op bol.com of deze al bestond.
Gelukkig niet! Dus houd ik hem ook nog even lekker voor mezelf. Maar wat zag ik daar bij nieuw & opvallend...

Recensie kinderboekenblog

http://kinderboeken.blog.nl/onderwerp/dieren/2012/09/22/ik-doe-het-lekker-toch-milja-praagman#more-5970

dinsdag 11 september 2012

Waarschuwing/stemadvies

Marloes Toonen maakte voor Hard //Hoofd hele leuke illustraties bij het Beknopt Encyclopedisch Woordenboek der Nederlandse Verkiezingen zie link : http://www.hardhoofd.com/2012/09/10/beknopt-encyclopedisch-woordenboek-der-nederlandse-verkiezingen/

De gelijkenis met kleine leeuw uit mijn 'Ik doe het lekker toch!' is groot. Waarschuwing; eerst even mijn boek lezen voor je gaat stemmen!